Az ígéretek ellenére tovább rombolják a Szamos-partot?

Két héttel a tüntetések és egy közvita után, amelyen Emil Boc polgármester megígérte, eláll a Szamos-part kárára történő útbővítéstől Kolozsváron, kedd reggel a parton buldózerrel kezdtek el ásni - legalábbis ez látható azokon a fotókon, amelyet civilek készítettek a helyszínen.

Múlt csütörtökön Emil Boc polgármester úgy nyilatkozott, hogy beleegyeznek a Sétatér melletti, az Állami Magyar Színháztól a Monostor negyed irányába húzódó útszakasz szélesítésének egy olyan változatába, amely szerint a plusz útsávon a mobilitási tanulmány elkészüléséig biciklisáv és járda lesz, nem úttest.

A Ziua de Cluj beszámolója szerint hétfőn a polgármester a Realitatea FM meghívottjaként már úgy fogalmazott, hogy a gépjárműveknek kialakítandó harmadik közlekedési sávval "Kolozsvár nagy lépést tehetne egy civilizáltabb, élhetőbb városért".

Emil Boc elismerte a Szamos menti zöld övezet épségét megőrző gyalogos sétány és bicikliút jogosultságát is, de véleménye szerint a forgalmi sávot - amelyet leginkább a tömegközlekedési eszközök vennék birtokba - most nagyobb előnyben kell részesíteni.

FRISSÍTÉS: a civilek tájékoztatása szerint a városháza arra kérte a Fásberek utca (Splaiul Independentei) lakóit, hogy szerdától ne parkolják le az adott szakaszon autóikat, mert az utat a munkálatok miatt lezárják. 

Kapcsolódók

Kimaradt?