Hajléktalanok költöztek Giggs és Neville épülő luxushoteljébe

Egy aktivistacsoport elfoglalta és megnyitotta a hajléktalanok előtt az egykori manchesteri tőzsdepalota épületét, amelyet Gary Neville és Ryan Giggs, a Manchester United egykori klasszis focistái vásároltak meg, hogy luxushotellé alakítsák. A két egykori klasszis labdarúgó válasza sem késlekedett sokat.

A történelmi jelentőségű épületben luxushotelt, edzőtermet, wellness részleget alakítanak majd ki, az építési, felújítási munkálatok jelenleg is zajlanak. Ezt használta ki egy baloldali aktivista csoport, amely elfoglalta az épületet, és hajléktalanokat költöztetett az üresen álló szobákba.

Ilyenkor általában a rendőrséget hívják telefonon a tulajdonosok, ám Giggs és Neville inkább az aktivistákkal beszélgetett el, és arra jutottak: a hajléktalanok az épületben vészelhetik át a közelgő téli hónapokat. Az egyik aktivista könnyek között tört ki, miután felhívta őt az egykori manchesteri hátvéd, aki elmondta neki, hogy mindig is fontosnak érezte a hajléktalanok ügyét, és most is segít nekik.

Az aktivista azt is elmondta, hogy már mindent megszerveztek az épületben. Megvan, hogy ki mikor főz, takarít és őrzi a bejáratot, mindenkinek saját, zárható szobája lesz.

Kimaradt?