Elhunyt Lőrincz Zsigmond, Kovászna polgármestere

lzsPénteken reggel tragikus hirtelenséggel elhunyt Lőrincz Zsigmond, Kovászna város polgármestere.

A maszol.ro értesülése szerint az elöljáró éjszaka 3 órakor kapott szívinfarktust otthonában. A brassói kórházba szállították, ahol bye-pass műtétet hajtottak végre rajta, de életét nem sikerült megmenteni.

Lőrincz Zsigmond második mandátumát töltötte Kovászna város polgármestereként az RMDSZ színeiben, a városlakók elégedettek voltak munkájával, hiszen mindkét alkalommal a szavazatok fölényes többségével választották településük vezetőjévé.

Lőrincz Zsigmond 1964-ben született, 2009-ben szerzett diplomát a brassói George Bariţiu Egyetem Közgazdaság Karán. Sikeres vállalkozó, több cégnél dolgozott ügyvezetőként, majd 2008-ban lett Kovászna város polgármestere, idén újraválasztották. Helyét ideiglenesen Thiesz János alpolgármester tölti be.

Részvétnyilvánítás. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség megdöbbenéssel értesült Lőrincz Zsigmond tragikus hirtelenségű haláláról. Lőrincz Zsigmond Kovászna város polgármestereként, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Orbaiszéki Szervezetének elnökeként életét és munkásságát mindvégig a közösség szolgálatába állította. Lőrincz Zsigmond közéleti szereplőként többszörösen kivívta a kovásznai, az orbaiszéki magyarság bizalmát, közvetlensége, egyenes és őszinte jelleme révén mindenki bizalommal fordult hozzá, akár a Polgármesteri Hivatalban, akár az utcán találkozott vele. Hitte és vallotta, a székelyföldi embereknek itthon kell hazát teremteni, politikusi és közéleti szereplőként minden nap ezért dolgozott. Munkáját elismerték és értékelték, a székely emberek iránti elkötelezettsége példaértékű marad mindannyiunk számára. Búcsúzunk most tőled, búcsúzom a magam és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség országos vezetőségének nevében. A gyászoló család bánatában osztozunk. Nyugodjál békében, Zsiga! Kelemen Hunor,  az RMDSZ elnöke.

Kimaradt?