Megölte és bebetonozta volt férjét és élettársát

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte egy osztrák bíróság csütörtökön azt a fiatal nőt, aki megölte volt férjét és az élettársát, majd a holttesteket feldarabolta és bebetonozta.caranza

A per során a 34 éves Estibaliz Carranzánál enyhe személyiségtorzulást állapított meg a pszichológus szakértő, ezért büntetését pszichésen beteg elkövetők büntetőintézetében kell letöltenie.

A két férfi földi maradványaira 2011-ben, a mexikói állampolgárságú nő bécsi fagylaltozójának pincéjében bukkantak rá munkások egy átépítés során. A nő ezután Olaszországba szökött és az olasz rendőrség fogta el egy héttel később.

Az osztrák sajtóban "Jégangyal" néven emlegetett nő ügyét nagy médiaérdeklődés övezte Ausztriában. A per során Estibaliz Carranza bevallotta, hogy 2008-ban meggyilkolta volt férjét, majd 2010-ben akkori élettársát is. Azzal védekezett, hogy mindkét férfi bántalmazta lelkileg és fizikailag. Bejelentést csak a volt férj eltűnéséről tett, de azt állította, hogy a férfi csatlakozott a Hare Krisna mozgalomhoz és vélhetően Indiában van.

Noha a bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a személyiségzavart és azt, hogy a nő beismerő vallomást tett, súlyosbító tényezőként esett latba a holttestek megcsonkítása és elrejtése, valamint az, hogy a nő előre eltervezte a gyilkosságokat.

A nő letartóztatása idején terhes volt egy harmadik férfitól. Gyermeke a vizsgálati fogság alatt született meg és ugyancsak a fogság alatt házasságot kötött a kisfiú apjával. A gyereket a Spanyolországban élő nagyszülők nevelik.

Estibaliz Carranza fellebbezett az ítélet ellen.

Kimaradt?