Románián keresztül indultak Németország felé a menekültek

Nyolc, illegális határátlépéssel próbálkozó menekültet találtak a kürtösi vasúti határátkelőnél a határrendészek.

A Brassó–Budapest vonatjárat hétfői ellenőrzésekor egy négy férfiból álló csoportot találtak, akik közül hárman francia útiokmánnyal igazolták magukat, a negyediknél azonban semmilyen irat nem volt. A francia iratok felmutatói sem voltak azonosak, a képeken szereplő emberekkel, ezért a csoportot a határrendészetre vitték. Itt kiderült: hárman pakisztáni állampolgárok, akik törvényesen, turistavízummal érkeztek Romániába.

Az okmányok nélkül utazó férfi szintén pakisztáni származású, de francia állampolgár, ő adta a francia iratokat a többieknek. Mindannyian Németországba szerettek volna eljutni. A három pakisztáni férfi ellen hamis személyazonosság használata és illegális határátlépési kísérlet, francia állampolgárságú társul ellen bűnrészesség miatt indítottak eljárást – közölte a nagyváradi határrendészet.

Ugyanaznap a Bukarest–Bécs vonaton egy négytagú csoportot - két férfit, egy nőt és egy gyereket - szállítottak le a vonatról, mert nem tudtak semmilyen útiokmányt felmutatni. A határrendészeten kiderült: valamennyien afgán állampolgárok, akik Németországba szerettek volna utazni. Ellenük tiltott határátlépési kísérlet miatt indult eljárás.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?