Ilyen lesz az időjárás ezen a héten

Enyhe felmelegedés várható ugyan, de így is az évszakhoz képest hidegebb lesz a következő napokban a meteorológusok szerint.

Kedden az ország déli és keleti részén különösen alacsony lesz a hőmérséklet, míg az ország többi területein felmelegszik az idő, bár a hőmérsékleti értékek a sokéves átlagnál alacsonyabbak maradnak. Többnyire felhős lesz az ég, ám az előző napokhoz képest kevesebb csapadékra kell számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 5-15 fok között alakulnak.

Szerdán az egész országban felmelegedésre lehet számítani, a maximális hőmérsékleti értékek 8-19 fok között alakulnak. Az égbolt változatos lesz, nyugaton és észak-nyugaton felhők borítják majd az eget, ahol helyenként esőre is van kilátás.

Csütörtökön is folytatódik a felmelegedés Erdélyben is, a hőmérsékleti értékek lassan az időszaknak megfelelően fognak alakulni az egész országban. Időszakonként felhősödés várható, hegyvidéken és az ország északi régiójában esőre is lehet számítani. A maximális hőmérsékleti értékek 10-23 fok között alakulnak.

Pénteken az évszaknak megfelelően alakulnak a levegő hőmérsékleti értékei, 12-22 fok közötti maximális értékekkel, felhős égboltra és szemerkélő esőre csak elszigetelten lehet számítani. A meteorológusok előrejelzése szerint a hét végén még az évszaknak megfelelő időjárásra lehet számítani, a következő hét közepétől azonban újabb lehűlése van kilátás.

Kapcsolódók

Kimaradt?