Befuccsolt a bukaresti internetes tévészolgáltató

Másfél millió eurós kárt okozott négy bukaresti személy azzal, hogy a tévétársaságok előfizetésen alapuló adásait az interneten közvetítették különböző portálokon keresztül.

A legfőbb ügyészség tájékoztatása szerint a gyanúsítottak 2013-tól több olyan honlapot is létrehoztak, ahol a televíziócsatornák előfizetéses adásait engedély nélkül továbbították a saját előfizetőiknek. Több külföldi és hazai vállalkozást hoztak létre, amelyek a szükséges felszerelést megvásárolták, és a saját előfizetőjüknek biztosították.

A Mediafax hírügynökség szerint vállalkozásuk Spice Tv néven futott. Azt egyelőre nem tudni, hány előfizetőt szereztek. Tény, hogy a kezdetben hazai, majd off-shore vállalkozások működtette szolgáltatásuk weboldala napok óta elérhetetlen, de a televízió-szolgáltatásuk sem működik.

Az ügyészség arra nem tér ki, hogy a gyanúsítottak mekkora jövedelmet szereztek tevékenységükből. A szellemi termék eltulajdonítása miatt indult eljárás alatt mind a négy személynél házkutatást tartottak.

A hazai fórumokon egyébként általános elégedetlenség tapasztalható a vállalkozással kapcsolatosan, ugyanis adásaik sokszor nem működtek, illetve minősíthetetlen hangnemben válaszoltak az emailekre.

Kimaradt?