FRISSÍTÉS: 30 százalék szavazott 17 óráig a marosvásárhelyi előválasztáson

Vasárnap este kiderül, hogy a független Barabás Miklós, az EMNP-s Portik Vilmos és az RMDSZ-es Soós Zoltán közül ki lesz a marosvásárhelyi magyarok polgármester-jelöltje a jövő évi önkormányzati választásokon.

Erről maguk a vásárhelyiek döntenek, titkos, állóurnás előválasztáson. A regisztrált választópolgárok tizennégy helyszínen adhatják le szavazatukat vasárnap 9-19 óra között. Az előválasztáson való részvételre több mint 11 ezer személy jogosult

FRISSÍTÉS 3: 17.00 óráig a marosvásárhelyi Előválasztásokon 3316 szavazó adta le szavazatát. Ez a szám a leadható szavazatok 29,86 százaléka.
FRISSÍTÉS 2: 15.00 óráig a marosvásárhelyi előválasztáson 2467 szavazó adta le szavazatát. Ez a szám a leadható szavazatok 22,22 százaléka.
FRISSÍTÉS 1: A marosvásárhelyi előválasztások választói bizottságának közleménye szerint 13.00 óráig 1798-an adták le szavazatukat. Ez a szám a leadható szavazatok 16,19 százaléka.

A www.elovalasztas.ro honlapon megtalálhatók a szavazókörzetek, bárki ott szavazhat, ahol akar, a számítógépes rendszer által kiszűrhető lesz a kettős szavazás szándéka. Az előválasztás eredményét este 10 óra után közlik. Az MPP, EMNP és RMDSZ közötti egyezség értelmében bárki győz, a három politikai szervezet mögéje áll, és segíti Dorin Florea jelenlegi polgármester legyőzésében.

A Maszol korábban interjúsorozatot készített a három jelölttel. Az interjúkat itt, itt, itt és itt olvashatja el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?