Szerdától jelentős lehűlés várható

A hét eleji kellemes őszi idő után, szerdától az északról beáramló sarki levegő hatására lehűlés és esőzések várhatóak az egész országban. Székelyföldön tartósan fagyni fog.

Az Országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint hétfőn és kedden a nappali hőmérséklet az október eleji sokéves átlagnak megfelelően alakul, de éjszakánként már jelentősen lehűl a levegő. Szerdától a lehűlés folytatódik, csapadékhullással kiegészülve. Így kedden és szerdán nyugaton és dél-nyugaton már esőre lehet, szerdáról csütörtökre virradóra, illetve csütörtökön már az ország többi részén is csapadékos lesz az időjárás.

Szerdától az északról beáramló sarki levegő hatására, főleg Moldovában, 6-8 fokkal is csökkenhet a hőmérséklet, a maximum nap közben nem haladja majd meg a 14 Celsius fokot. Dél-keleten szerdán még mérhetnek 24 fokot, de csütörtöktől az egész országban hideg lesz, a várható maximális értékek 9-19 fok között alakulnak.

A hideg tartósnak ígérkezik: a hét végén a levegő hőmérséklete 7-15 fok között alakul, Székelyföldön akár -5 Celsius fokot is mérhetnek.

Kimaradt?