Kelemen: Marosvásárhelyen hit és kitartás kell a változáshoz

Tizenhat év után Marosvásárhelyen meg kell teremteni azt a lehetőséget, hogy a városnak ismét magyar polgármestere legyen: ez a tétje az október 11-i előválasztásnak – hangsúlyozta Marosvásárhelyen Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke szerint ezen a megmérettetésen a legerősebb romániai magyar politikai alakulat jelöltje Soós Zoltán, aki megbízhatóságát bebizonyította már. „Soós Zoltánnak világos programja és stabil politikai háttere van, ugyanakkor van elképzelése arról, hogyan kell ezt a várost visszaszerezni úgy, hogy büszkeség legyen marosvásárhelyinek lenni magyar emberként” – mondta a politikus az Idősek világnapja alkalmából a Maros Művészegyüttes előadótermében szervezett eseményen.

Soós Zoltán, az RMDSZ polgármesterjelöltje kifejtette: „Olyan várost képzelek el, amelyben kijár a tisztelet időseknek és fiataloknak, magyaroknak és románoknak, és nem számít az, hogy ki honnan jött, mennyi idős”. Mint mondta: biztonságot kell teremteni, működő egészségügyet, közszállítást, megfelelő közbiztonságot és meg kell szüntetni a nyelvi akadályokat. „A tájékozódást is megkönnyíti az, ha Marosvásárhelyen magyar nyelvűek az utcanévtáblák, és jobban eligazodhatunk a hivatalban is, ha magyarul intézhetjük dolgainkat” – mondta. Kijelentette: ha magyar lesz Marosvásárhelyen a polgármester, mindössze 90 napon belül megoldható a kétnyelvű utcanévtáblák gondja.

Kapcsolódók

Kimaradt?