Sikerről és önállóságról kampányolnak iskolásoknak

Tizenhét Maros megyei iskolában indít megelőző kampányt az Alpha Transilvana Alapítvány október 1-től, hogy visszaszorítsa a fiatalkori bűnözést, a megfélemlítést, felkészítse a fiatalokat utcai bűnelkövetés, illetve az emberkereskedelem elleni védekezésre és annak megelőzésére.

Sajtótájékoztatón ismertették az Alpha Transilvana Alapítvány székhelyén a Siker és önállóság című projektet, amelyet az Európai Gazdasági és Társadalmi Alap Finanszírozási Mechanizmusok SEE 2009-2014 programkeret finanszíroz, a Román Társadalom Fejlesztési Alap adminisztrálásával, a RO10-CORAI program keretén belül.

A kampány célcsoportja iskolás gyerekek és középiskolás fiatalok, a tevékenységeket, amelyeket  szakemberek és önkéntesek tartanak, 10 marosvásárhelyi és 7 dicsőszentmártoni iskolában szervezik október 1-től.

A kampány célja tudatosítani a feltáruló veszélyeket, hogy áldozatként is elszenvedői lehetnek a bűnözésnek, felkészíteni őket arra, hogy hogyan védekezhetnek és kitől kaphatnak segítséget.

Az 1.823.605 lej értékű projekt 2015. márciustól 2016. áprilisáig tart a Divers Egyesület és a Buckner Alapítvány közreműködésével. Az első részben az önkéntesek és szakemberek felkészítésére került sor, illetve a szükséges eszközök beszerzésére, a második, most kezdődő részben a gyerekekkel való foglalkozásokra. 

Kimaradt?