Elhunyt Fodor Imre, Marosvásárhely volt polgármestere

Életének 78. évében elhunyt Fodor Imre, Marosvásárhely volt polgármestere. A Csíksomlyón született politikus Nagy Győző (1992-1996) után négy évig volt a város polgármestere.

Az ő mandátuma után kapta az RMDSZ az első pofont Marosvásárhelyen – a Társadalmi Demokrácia Romániai Pártja (PDSR) kormányzása idején –, amikor a Ion Iliescu nevével fémjelzett szervezet hatékony közreműködésével, létrehozták a Romániai Magyar Liberális Demokrata Pártot – emlékeztet a vasarhely.ro.

A magyar párt Marosvásárhelyen Iszlay Jenő személyében saját jelöltet indított, aki az első fordulóban 797 szavazatot kapott. Ez bőven elegendő volt ahhoz, hogy Fodor Imre RMDSZ-es polgármesterjelölt 168 szavazat híján első fordulóban elessen a polgármesteri címtől, a második fordulóban pedig a Román Demokratikus Konvenció színeiben politizáló Dorin Florea legyőzte.

Fodor Imre az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és a Marosszéki Székely Tanács elnöke volt, 2011-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét.

Kimaradt?