Korrupciós vizsgálat indult a háromszéki Dobollón

Korrupció gyanúja miatt házkutatásokat tartottak a háromszéki Dobolló község polgármesteri hivatalában és a település három lakosánál - közölte lapunkkal Adrian Aldea. A Kovászna megyei ügyészség szóvivője szerint a keddi házkutatások során további bizonyítékokat gyűjtöttek abban a korrupciós ügyben, amelyet a gyanú szerint 2013 és 2015 között követtek el.

A szóvivő ugyanakkor nem tájékoztatott arról, hogy pontosan mivel gyanúsítják a dobollói polgármesteri hivatal alkalmazottait vagy másokat, ugyanakkor a gyanúsítottak számát és személyazonosságát se hozták nyilvánosságra. Az ügyészségi szóvivő szerint amint vádat emelnek, közlik a korrupciós ügy részleteit és a vádlottak nevét is.

Mint arról beszámoltunk a háromszéki ügyészség az elmúlt napokban hasonló módon járt el két személy ellen, akiket azzal vádolnak, hogy 1500 euróért cserében gépjárművezetői jogosítványt ígértek ügyfeleiknek. Az ügyben érintett sepsiszentgyörgyi lakosság nyilvántartó- illetve a gépjármű- és gépjárművezetés-ellenőrző hivatal és magánszemélyeknél is házkutatást tartottak, majd két gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Kimaradt?