Deportálását kérte egy Angliában élő iráni férfi

A deportálását kérte a manchesteri rendőrségtől egy iráni férfi, aki illegálisan tartózkodik Nagy-Britanniában. A 25 éves Arash Aria tíz éve él az angliai nagyvárosban. Különös kérését azzal indokolta, hogy elege van a Manchesterben eluralkodó gorombaságból és erőszakból.

Az iráni férfit két órás kihallgatás után elengedte a rendőrség. A Twitteren „furcsa incidensnek” nevezett eseményről a rendőrség csak annyit közölt: Arash Ariának magának kell „megtalálnia az utat haza”.

A pincérként dolgozó férfi elmondta, azért szeretne hazatelepedni az iráni Shiraz városába, mert nehezen talál munkát magának, és nem tudja beteljesíteni álmait az angol városban. „A manchesteri emberek nem kedvesek, erőszakosak. Itt nem tisztelnek úgy, ahogy megérdemelném” – mondta a The Daily Telegraphnak.

Arash Aria jelenleg szociális juttatásból tartja el magát, és amint megkapja útlevelét, azonnal megvásárolja a repülőjegyet Iránba, és hazatér a családjához.

A brit statisztikai hivatal adatai szerint 2011-ben 83 ezer iráni élt az Egyesült Királyságban, ez a szám tíz évvel korábban 42 ezer volt. A Twitteren sokan poénkodtak a férfi kérésén, egyikük azt írta: „Tíz éve Manchesterben? Nem deportálni kellene, hanem kitüntetni”.

Kimaradt?