Bérrokont keres szülőértekezletre egy bukaresti diák

Hirdetést adott fel az interneten egy bukaresti kollégium diákja, miszerint bérelni szeretne egy „rokont”, aki valódi hozzátartozói helyett elmenne a hétfői szülőértekezletre, és így saját szüleinek nem kéne szembesülniük a naplóval és az osztályfőnökkel.

A tanuló 25 lejes órabért ajánlott az „álrokonnak” – derül ki egy fórumról, amelyet többnyire a számítógépes játékok ifjú megszállottjai használnak. Itt tette közzé a bajba jutott diák, hogy sürgősen szüksége lenne valakire, aki a szülei helyett beülne farkasszemet nézni az osztálynaplóval.

„Hétfőig várom annak a legalább 30 és legfeljebb 50 évesnek tűnő férfinek a jelentkezését, aki vállalná, hogy azt állítsa magáról: ő a nagybátyjám. Ha idősebb, mondhatja azt is, hogy a nagyapám” – írja Eujli Mundeok álnéven a hirdetésben.

gyerekekgepnel

A játékoldal látogatói igen gyorsan reagáltak, egyesek megpróbáltak nagyobb összeget is kicsikarni, de a gyerek anyagi forrásai korlátozottak: „15 lejem van, még tudok szerezni 10-et, tehát 25 lej.”

Olyan információkat is elárult a diák, amelyek alapján akár le is lehetne leplezni kilétét: „Az álrokonomnak hétfőn 18 órakor a bukaresti Cantemir Vodă Kollégiumnál kéne lennie, és másfél órát kellene üljön a szülőértekezleten” – írta a kétségbeesett fiatal.

Azt is megosztotta egy későbbi bejegyzésében, hogy mit szeretne eltitkolni szülei elől: „Van egy hármasom fizikából és egy ötösöm matekból. Túl kicsi jegyek ahhoz, hogy az igazi rokonaim el tudnák viselni” – panaszolta.

Kimaradt?