Felépült a második Temes megyei sátortábor a menekültek befogadására

Újabb, ötszáz személy befogadására alkalmas sátortábor épült hétfőn a Romániába érkező menekülteknek Temes megyében, Temesmóránál – számolt be a Mediafax.

Ez már a második, migránsok fogadására alkalmas létesítmény a szerb határ mellett Temes megyében. Az elsőt a hétvégén építették fel Kunszőllős mellett. A temesmórai önkormányzat által biztosított nyolchektáras területen 80 sátrat állítottak fel a hatóságok.

A hétfőn felépült sátortábor a település kijáratánál, a román-szerb határtól két kilométerre található. Létrehozását az indokolhatta, hogy a temesmórai a legnagyobb határátkelő Szerbia és Románia között. A Mediafax úgy tudja, hogy a kunszőllősi táborban a sátrak számát a jelenlegi 50-ről 150-re bővítik, és szintén 500 személy befogadására lesz alkalmas.

A belügyminisztérium korábbi közlése szerint ezekben a táborokban ellenőrzik a külföldiek átvizsgálásának, regisztrálásának, azonosításának, ujjlenyomatvételnek és egyéb sajátos eljárásoknak a képességét. Ezzel párhuzamosan a határőrség, a csendőrség és a rendőrség, valamint a bevándorlásügyi állami szervek képviselői más sajátos feladatokat is végeznek, hogy átfogó választ adhassanak a jelenlegi kihívásokra.

Kapcsolódók

Kimaradt?