Ezért méregetik a férfiak a nők fenekét

A kőkorszakból fennmaradt ösztöneik alapján méregetik a férfiak a nők fenekét, a gerincük hajlásszöge érdekli az erősebbik nemet – állapította meg egy tanulmány.

A török Bilkent Egyetem kutatóinak vizsgálata a focus.de portálon jelent meg, és a hazipatika.com idézte. E szerint s tudósok 300 férfi ízlését igyekeztek felmérni: azok a nők tetszettek nekik a legjobban, akiknek a gerincoszlopa úgy hajlott meg, hogy alakjuk a homokóráéra emlékeztetett.

A kutatók egyike, David Lewis szerint a jelenség magyarázata abban rejlik, hogy a vadászó-gyűjtögető társadalmakban előnyös volt, ha a nők súlypontjukat terhességük idején is a csípőjük fölött tudták tartani.Terhesség idején ugyanis a súlypont egy idő után túlzottan előre tolódik. Akinek viszont a gerince 45 fokban hajlik, annak jobban sikerül megőriznie az egyensúlyát.

Nyilvánvaló, hogy a kőkorban ez komoly előnyt jelentett a homokóra alakú nők számára. Minthogy ez egy evolúciós "plusz" volt az "egyenes gerincű" vetélytársnőkkel szemben, így a férfiak is inkább az ilyen alakú nőket kezdték keresni, ők váltak tehát "vonzóbbá". 

Kimaradt?