Az FBI is nagyon keresi ezt a romániai férfit

Egy 35 éves teleormani férfi a legkeresettebb román kiberbűnöző. Az FBI egymillió dolláros jutalmat ad annak, aki segít kézre keríteni Nicolae Popescut.

A férfi az FBI által keresett hackerek listáján a második helyen áll. A z egymillió dolláros jutalmat lassan egy éve ajánlotta fel az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda, de azóta sem tudnak semmit a férfi tartózkodási helyéről.

Popescut a román hatóságok 2010, az amerikaiak 2012 óta keresik. Az FBI információi szerint a román férfi több mint hárommillió dolláros vagyonra tett szert internetes csalással: nemlétező yachtokat és luxusautókat adott el. Az amerikaiak szerint Popescu volt a feje egy román állampolgárból álló, hattagú bandának, akik az eBay-en és a Cars.com oldalon 10 ezer és 45 ezer dolláros áron árulták a nemlétező autókat és yachtokat.

A matematika-informatika líceumot végző Popescu 2010-ben a román törvények bürokráciáját kihasználva csúszott ki a hatóságok keze közül: miután érvényét vesztette a 24 órás őrizetbe vételéről szóló parancs, és még nem állították ki az előzetes letartóztatási parancsot, a férfi egyszerűen elsétált a bíróságról.  

A második legkeresettebb román kiberbűnöző egy szintén 35 éves, Vâlcea megyei férfi. Daniel Bosogioiuért – Popescu legfontosabb bűntársa – 750 ezer dollárt fizetne az FBI.

Kapcsolódók

Kimaradt?