Victor Ponta szerint Magyarország vezetői szégyent hoztak Európára

Alig néhány órával azután, hogy a magyar külügyminiszter hazugságoknak minősítette a budapesti kormány menekültügyben tett lépéseit bíráló kijelentéseit, Victor Ponta rátett egy lapáttal: Facebookon Európa szégyenének nevezet Magyaország vezetőit.

„A magyar kormány politikusai megszégyenítették az Európai Unió kultúráit és értékeit” – írta Facebook-oldalára kedd este a román miniszterelnök. Bejegyzését néhány órával azután posztolta, hogy Szijjártó Péter „nettó hazugságnak" nevezte azt, amit Victor Ponta állít a migránskérdés magyarországi kezeléséről.

A román miniszterelnök a közösségi oldalon kifejtette: nem kíván a magyar külügyminiszter „provokációira” reagálni, de emberként és EU polgáraként felháborítja a magyar kormánynak az a mentalitása, amely szerinte a harmincas-negyvenes éveket idézi. Ezzel a budapesti vezetőknek a korábbi állítólagos antiszemita megnyilvánulásaira, és a menekültválság jelenlegi magyarországi kezelésére.

 

NU doresc să răspund la provocările venite din partea unor reprezentanți guvernamentali maghiari - dar citiți relatarea...

Posted by Victor Ponta on Tuesday, September 15, 2015

„A szögesdrót, az agresszív törvények, a börtönök és a brutalitás biztos nem oldja meg a problémát – csupán azt mutatják, hogy Magyarországon, Európa szívében a döntéshozók semmivel sem különbek mint a szíriaiak és a líbiaiak, akiknek országaiból menekülnek az emberek” – írta Victor Ponta.

Mint ismert, kedden Hivatalába kérette a budapesti román nagykövetség ügyvivőjét Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a román kormányfő „bárdolatlan stílusú nyilatkozata” miatt.

Victor Ponta korábban ugyanis azt nyilatkozta: "Románia emberként fog bánni a migránsokkal, nem pedig úgy, mint magyar szomszédaink, akik botokkal terelik és sorszámmal látják el őket". Szijjártó Péter magyar külügyminiszter „nettó hazugságnak" nevezte azt, amit a román miniszterelnök állít a migránskérdés magyarországi kezeléséről.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?