Kolozsvári tanulásfejlesztő tanfolyamra hirdettek pályázatot

Azok a szülők, akik 9-18 éves iskolás gyermeküket szeretnék segíteni abban, hogy hatékonyabban és jobb kedvvel tanuljanak, szeptember 27-ig jelentkezhetnek az önkormányzat által támogatott pályázatra, amely lehetőséget nyújt részt venni egy intenzív fejlesztési tanfolyamon.

A tíz órás (egy nap) programot vezető Miruly Anikó az országban egyetlenként rendelkezik hivatalos engedéllyel a diákokból pozitív hozzáállást előcsalogató, kreativitásra alapozó, elmefejlesztő és stresszkezelő tanulásfejlesztő tanfolyam vezetéséhez. A tanfolyam válaszol a legtöbb diák közös problémájára: hogyan lehet élvezetesen, a legkevesebb időráfordítással a legtöbbet megtanulni úgy, hogy hosszú távon is emlékezzünk rá.

A résztvevők már a tanfolyamon is kipróbálják, begyakorolják a később hosszútávon is használható, a napi tanulásba beépíthető trükköket: hogyan lehetséges a hatékonyabb és gyorsabb olvasás, lényegkiemelés, memorizálás, elmetérkép, verstanulás, tananyag tanulása, évszámok megjegyzése, nyelvtanulás, helyesírás és mértékváltás. Többek között olyan önsegítő-önfejlesztő technikákat tanulnak a résztvevők, melyek fejlesztik az intelligenciát, a problémamegoldó készséget, a céltudatos gondolkodást, az életben való okos közlekedést, a tervezést.

Ezek az egyszerű és hatékony módszerek segítenek a tanulóknak céljaik megtalálásában, a tanulással kapcsolatos motivációjuk erősítésében, egészséges önértékelésük kialakításában, önbizalmuk növelésében, a pozitív gondolkodás elsajátításában, ami rendkívül fontos, hisz a stressz és kedvetlenség nem csak az egészségre káros, de rontja az iskolai teljesítményt is.

A pályázaton való részvétel ingyenes. A részvételhez csupán egy űrlapot kell kitölteni a szülő és iskolás gyermeke adataival. A jelentkezők közül 140 tanulót választank ki sorshúzással három kategóriában. 28 gyermek 100 százalékos részvételi támogatásban részesül a tanulásfejlesztő tanfolyamon, ami azt jelenti, hogy ingyen vehet részt a 300 lej értékű tanfolyamon és ebédet is kap. 42 gyermek 75 százalékos részvételi támogatásban részesül, vagyis 225 lejes hozzájárulást kap a tanfolyamra, a maradék 75 lejt és a gyerek étkeztetését a szülőnek kell biztosítania. 70 gyermek 50 százalékos támogatást kap, azaz 150 lejes hozzájárulást, a másik 150 lejt és a gyerek étkeztetését a szülő fizeti.

A támogatás a következő tanév folyamán vehető igénybe a tanulásfejlesztő programokon október 3. és május 29. között. Helyszín a Mócok útja 102. szám alatti BBS Központ. A pályázat nyerteseit 2015. szeptember 30-án sorsolják ki. A nyerteseket a megadott telefonszámon, illetve e-mail címen értesítik, illetve nevüket a www.bbslife.net weboldalon közlik. 

Kimaradt?