Átadták a megújult a 130 éves óteleki katolikus templomot

Rendkívüli templombúcsút tartottak hétfőn a Temes megyei Óteleken, hisz ez alkalommal szentelték fel a bánsági szórványközösség 130 éves templomának nemrég befejezett felújítási munkálatait. 

Az óteleki katolikus templomot legutóbb 33 éve restaurálták, az idén végződő munkálatokat Heinrich Jőzsef plébános vezetése alatt a helyi hívek közadakozásából, a polgármesteri hivatal által erre a célra elkülönített összegekből, németországi adományokból, valamint az RMDSZ közbenjárására megszerzett hazai alapokból fedezték.

A búcsú alkalmából tartott ünnepi szentmisét Msgr. Dirschl Johann, a Temesvári Katolikus Egyházmegye általános helynöke celebrálta. Az ünnepségen részt vett Molnár Zsolt RMDSZ-es parlamenti képviselő, aki a felújítási munkálatok kezdete óta támogatja a templom restaurálását. 

„Nem kis teljesítmény, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült befejezni a felújítást. Gratulálok a plébánosnak, a helyi közösségnek és a kivitelezőnek, hogy ilyen hatékony és jó munkát végeztek. Ez a felújítás nem valósulhatott volna meg az RMDSZ bukaresti jelenléte nélkül, hisz a felújításhoz szükséges források tetemes részét onnan sikerült biztosítanunk” – nyilatkozta a képviselő, aki hozzátette, a munkálatok zökkenőmentes lezajlásában nagy szerepe volt Szabó Csaba helyi RMDSZ-es polgármesternek. Az ünnepi szentmise a felújított templom újraszentelésével zárult, majd a hívek ünnepi ebéden, este pedig báli mulatságon vehettek részt.

Kimaradt?