Kisbabája sírása ébresztette fel a kómából

A 32 éves észak-karolinai Shelly Cawley sürgősségi császármetszésen esett át egy évvel ezelőtt, a beavatkozás után azonban kómába esett, és félő volt, hogy nem ébred fel többet. A család kétségbeesett helyzetén egy nővér mentő ötlete segített – írja a People magazin nyomán a Népszabadság.

A férj, Jeremy Cawley jól emlékszik, milyen tehetetlennek érezte magát, ahogy ott állt eszméletlen felesége mellett az intenzív osztályon, miközben újszülött kislányuk, Rylan ugyanabban a kórházban aludt néhány folyosónyi távolságra édesanyjától.

Látva a kétségbeejtő helyzetet, az egyik nővérnek, Ashley Manusnak hirtelen mentő ötlete támadt: elment a kislányért, levetkőztette és óvatosan ráhelyezte az eszméletlen anya mellkasára. „Reméltem, hogy valahol mélyen Shelly még mindig ott van és érzi a kisbabáját, hallja a hangját, amitől feltámadnak az anyai ösztönei és magához tér" – magyarázza Ashley.

Csakhogy Rylan egy nyikkanás nélkül szinte azonnal elaludt Shelly mellkasán, ezért a nővér az apukával együtt csiklandozni kezdte a babát, sőt, meg is csipkedték, hogy „szóra bírják". Az újszülött piszkálásának 10 percen belül hihetetlen eredménye lett. A kislány felsírt, Shelly pedig reagált rá, az életfunkciói javulni kezdtek.

Shelly egy hét múlva ébredt csak fel a kómából és vehette végre karjába a csecsemőjét, aki – az apa és a kórházi személyzet véleménye szerint – megmentette az anyja életét. A megpróbáltatásokat a kislány és az anyuka is komplikációk nélkül úszta meg.

Kimaradt?