Padlógázzal hajtott át egy férfin Kolozsváron a felelőtlen sofőr

Kolozsvár egyik negyedében, miután képtelen volt megkülönböztetni a féket a gáztól, a botcsinálta sofőr sebességgel hajtott neki a parkoló kocsiknak és az autójába beszállni készülő férfinek, aki mozdulni sem bírt a döbbenettől, mikor meglátta a feléje hajtó járművet.

A Monostor negyedi Kaufland irányából kevéssel 8 óra után a Mező (Câmpului) utcán át haladt a sofőr, aki Szászfenes felé tartott, és hogy elkapja még a zöld jelzést, felgyorsított. A balra kanyart azonban túl szorosan vette be, a pirosnál szemben álló (a Kálvária hídról érkező) egyik autót majdhogynem elütötte.

monostoriut

Hogy a koccanást elkerülje, hirtelen jobbra csavarta a kormányt, de ahelyett, hogy fékezett volna, a gázat nyomta padlóig, a sebesség az út szélén parkoló autók felé vitte. Éppen akkor lépett ki egy férfi a tömbházlakásából, és készült beszállni az autójába. De mikor meglátta, hogy a volán mögött ülő nő egyenesen feléje hajt, a döbbenettől földbe gyökerezett a lába. Csak állt és nézte, amint az autó közeledett. A feketén füstölgő jármű maga alá sodorta a tehetetlen férfit, összetörve az autóját is.

monostoribaleset

Mindezt rögzítette is egy biztonsági kamera, amely felvételei alapján a rendőrség beszámolt a Monostori úton történtekről, a videó azonban nem kerülhet nyilvánosságra, mivel fokozottan erőszakos és sokkoló jeleneteket tartalmaz. „Az áldozat látta, milyen veszélyes kanyart vett be a nő, és értetlenül nézte, hogy mi történik, egyszerűen lefagyott a láványtól, hogy feléje száguld a jármű. Ha csak egy lépéssel állt volna távolabb, vagy egy kicsivel fentebb parkolta volna le a kocsiját, gond nélkül megúszhatta volna” - mondta egy rendőr a stiridecluj.ro-nak.

monostoribaleset2

A nő ellen, aki a halálos balesetet okozó autót vezette, vizsgálatot indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

Kimaradt?