PDL-PNL-RMDSZ kormányban gondolkodik Blaga

A Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és az RMDSZ-szel alakítana legszívesebben kormányt a választások után a Demokrata Liberális Párt (PDL). Erről Vasile Blaga, a PDL elnöke beszélt hétfőn este a B1 Tv-ben.

A politikus kizárja a szövetkezést a Szociáldemokrata Párttal (PSD). „Mi egy PDl-PNL-RMDSZ alkotta erős kormányban gondolkodunk, amely továbbvigye a Románia számára szükséges reformokat" – mondta Blaga, hangsúlyozva, hogy pártja inkább ellenzékbe vonul, mintsem a PSD-vel kormányozzon, ahogy ezt megtette 2009-ben.blaga

A PDL elnöke azt mondta: nem érdekli az együttműködés a Dan Diaconescu Néppárttal (PP-DD). Úgy fogalmazott: ha a PNL és a PSD alkotta Szociál-Liberális Szövetség (USL) 50 százaléknál kisebb eredményt ér el a választásokon, akkor a PDL közös kormányzásra tesz majd ajánlatot a liberálisoknak.

Crin Antonescu, a PNL elnöke hétfő este elutasította Blaga ajánlatát. „Nincs mit tárgyalnunk a PDL-vel. Amíg létezik az USL, a PNL nem hagyja cserben ezt a pártszövetséget, ha kell, ellenzékben sem" – mondta az USL liberális társelnöke.

Kimaradt?