Kezdődik az őszi felvételi a BBTE-n

418 államilag támogatott, 5500 fizetéses és 1690 távoktatásos helyet hírdet meg a Babeș-Bolyai Tudományegyetem alapképzésen az őszi felvételi idejére. Mesterképzésen 862 államilag támogatott hely és 2000 fizetéses hely maradt a nyári felvételi időszak után.  

A sikeres nyári felvételi időszakot követően a Magyar Tagozat az őszi felvételi időszakra 150 ingyenes helyet tud biztosítani alapképzésre – áll az egyetem közleményében. Három egyetemi kar, a Jogtudományi, Bölcsészettudományi és a Színház és Televízió, csupán az őszi szesszióban hirdet felvételit.

A BBTE felvételijének második, őszi fordulójára 7-18 szeptember között kerül sor. A felvételivel kapcsolatos további részletek a https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ címen találhatók, valamint a karok honlapján.

Szeptember 7-ig jelentkezhetnek a BBTE Szakkollégiumába azok az egyetemi hallgatók akik már legalább egy tanévet elvégeztek alapképzésben. Az egyetemi szakkollégium egy újonnan induló kezdeményezés, amelynek célja, hogy a Babeş–Bolyai Tudományegyetem kiváló teljesítményű hallgatóinak bentlakás helyet biztosítson, illetve interdiszciplináris képzést nyújtson számukra. A BBTE Szakkollégium rendeltetése, hogy segítse a tehetséges hallgatók szakmai fejlődését, és egyidejűleg pozitív közösségi élményekkel gazdagítsa őket.

A Szakkollégium 75%-os kedvezményes kollégiumi helyet, 25% extra kedvezmény biztosít a BBTE sportszolgáltatásai esetén és ingyenes belépést az egyetem múzeumaiba, részvételi lehetőségeket a BBTE Szakkollégium tagjai számára szervezett előadásokon és műhelymunkákon,valamint a BBTE Szakkollégium Vezetőségi Irodája a legjobbaknak részleges konferenciarészvétel támogatást is ad.

Kimaradt?