Kevesebb RMDSZ-körzet lesz Marosvásárhelyen

Korábban 13 körzete volt a marosvásárhelyi RMDSZ-nek, ezentúl 8 lesz – határozta el a városi szervezet vezetősége. Erre a célra szeptember végi határidővel lakónegyedi alakuló gyűlések megtartását tűzték ki.

A lakónegyedi szervezetekben létrejöttek már a kezdeményező bizottságok  Kovács Róbert marosvásárhelyi RMDSZ-alelnök koordinálásával.  Ezt követi nemsokára az alakuló gyűlések időpontjainak a meghirdetése – tájékoztatta szerkesztőségünket az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének sajtóirodája, amely arról is beszámolt, hogy vannak olyan személyek, akik a
marosvásárhelyi RMDSZ nevében, de a szervezet részéről semmilyen felhatalmazással nem bírva, megpróbálják kisajátítani ezt a kezdeményezést és  alakuló gyűléseket szerveznek.

„Az általunk szervezendő alakuló közgyűlések széles körben meg lesznek hirdetve, valamint mindegyik alakuló közgyűlésen jelen lesz a marosvásárhelyi szervezet elnöke, Peti András, vagy a szervezet valamelyik alelnöke” – olvasható a közleményben.

Aki szeretne résztvenni az  újraszervezésben, az vegye fel a kapcsolatot az RMDSZ marosvásárhelyi irodáján keresztül a koordonáló alelnökkel – kéri a szervezet a lakónegyedek magyar lakosságát. “Kérjük a tagságot támogassa, hogy az újraszervezés az együttműködés és összefogás jegyében történjen és várja meg a szeptember második felében meghirdetésre kerülő időpontokat” – kéri a magyar lakosságot a városi szervezet.

Kimaradt?