Musical készül Spongyabobról

A népszerű rajzfilmsorozat Broadway-változatának zenei anyagához pop-, rock- és hip-hop-sztárok is hozzájárulnak, miközben David Bowie egy klasszikus szerepét is színpadra állítja.

A 2013-ban tízéves szünet után visszatérő David Bowie (akkori, The Next Day című lemezétmi is beválogattuk az év legjobb albumai közé) csak egy abból a sok nagy névből, akik a 2016-tól a Broadwayn látható Sponyabob-musical zenéjét írják. Bár első hallásra érdekes kombinációnak tűnhet a sárga tengeri szivacs és a kultikus popénekes kettőse, a zenész 2007-ben már egyszer hangját adta a rajzfilmsorozat egyik epizódjához - írja az NME.

A népszerű Nickelodeon-széria színpadi változatához Bowie mellett olyanok írnak zenét, mint Cyndi Lauper, a Flaming Lips, az Aerosmith-es Steven Tyler és Joe Perry, a They Might Be Giants, a Dirty Projectors, valamint a rapper T.I. A musical 2016. július 13-17. között mutatkozik be Chicagóban, majd a 2016-17-es szezonban a Broadwayn lesz látható.

A zenei lap szerint Bowie ezenkívül egy másik színpadi produkción is dolgozik: A Földre pottyant férfi című regényről van szó, aminek 1976-os filmváltozatában ő alakította a főszereplőt, a részeges földönkívüli Thomas Newtont. Az adaptáció a régi szerzemények mellett új dalokat is tartalmaz majd.

Kapcsolódók

Kimaradt?