Hétfő estig a hőség miatt teherautóstop van tíz megyében

A hőség miatt hétfő estig nem közlekedhetnek a 7,5 tonnánál nehezebb teherautók tíz megyében: a kamionstop valamennyi Magyarországgal határos romániai megyére kiterjed.

Az Autópályák és Országutak Országos Társasága (CNADNR) abban a tíz megyében tiltotta be helyi idő szerint hétfő este 20 óráig a nehéz gépjárművek közlekedését, amelyekre a meteorológiai szolgálat másodfokú (narancssárga) hőségriadót adott ki.

Tilos a kamionforgalom Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Karassó-Szörény és Mehedinți megyék országútjain, a Romániát Magyarországgal összekötő A1-es autópálya első, Temesvárig vezető összefüggő szakaszán, valamint az ország észak-keleti részén, négy moldvai megyében (Botoșani, Iași, Bákó és Vaslui).

Az intézkedést a CNADNR az útburkolat védelmével indokolta.

A vállalat közölte, hogy a tilalom nem vonatkozik a személyeket, élőállatokat, romlandó termékeket, üzemanyagot, valamint vizet szállító járművekre, illetve egyéb sürgősségi esetekre.

Az említett tíz megyében keddre is narancssárga hőségriadót adtak ki, mivel a csúcshőmérséklet sokhelyütt eléri a 35-37 fokot, így a CNADNR várhatóan kedden délután sem fogja engedélyezni a nehéz járművek közlekedését a Magyarországgal szomszédos határszakaszon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?