Kalákában újult meg a csomafalvi Csalóka óvoda

A gyergyócsomafalvi Csalóka óvoda egészségügyi engedélyének megszerzéséhez felújítási munkálatokra volt szükség - ezt kalákában valósították meg a helybéliek, többek között Hargita Megye Tanácsa támogatásával.

Kalákában újult meg a gyergyócsomafalvi Csalóka óvodánál a konyha, a tetőszerkezet, a padlástér, a mennyezet, a mosdók, a raktár, a tornác. A két éve Hargita Megye Tanácsa által kezdeményezett kaláka-mozgalom csomafalvi állomásánál továbbá lecserélték az ablakokat - ezek felét adományba kapták.

A csomafalvi önkormányzatnál érdeklődve Simon Beáta referens a Maszolnak elmondta: a napközinél a szülők és nagyszülők közössége dolgozott, valamint a falu elöljárói is segédkeztek.

A megyei tanács összesen 40 ezer lejt utalt ki a felújítási munkálatokra. A megvalósult feljavításokat az augusztus 25-i kihelyezett megyi tanácsülésen a testület tagjai is megtekintették. Antal Teréz igazgató a látogatáskor elmondta, hogy a megyei tanács mellett a szülők és a helyi önkormányzat, illetve helyi közösség támogatását is élvezték.

A kalákaprogramban eddig létrejött Hargita megyei munkálatokról itt olvasható.

Kimaradt?