Majdnem lezáratták a csíkszeredai sürgősségi kórház műtőit

Egy névtelen feljelentő miatt majdnem lezáratták az egészségügyi minisztérium illetékesei a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sürgősségi osztályának műtőit – számolt be az intézményt működtető megyei önkormányzat.

Mint ismert, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg felújítási munkálatok zajlanak. A feljelentő arra panaszkodhatott, hogy a por miatt az intézményben nem adottak a körülmények a sebészeti beavatkozásokhoz.

A kórházban az egészségügyi minisztériumi illetékesei is vizsgálódtak. Végül úgy sikerült elkerülni a műtők lezárását, hogy Hargita Megye Tanácsa álmennyezetet alakíttatott ki a műtőkhöz vezető folyosón, így továbbra is lehet operálni a folyamatban lévő rehabilitációs munkálatok időszakában.

Jelenleg a közbeszerzési eljárás utolsó szakaszában vannak a munkálatok a kórházban. Borboly Csaba megyeelnök elmondta, bízik benne, hogy nem lesz óvás, és idejében sikerült átadni a felújított intézményt.

A témában tartott tanácskozáson elhangzott, a kórházban a felújítás elhúzódása ellenére számos pozitívumról lehet beszámolni: több fiatal szakorvos állt munkába a csíkszeredai intézményben, a megye lakossága számára lényeges orvosi tevékenységek indultak be, úgy mint az idegsebészet, mellkassebészet, allergológia, immunológia.

Csak a mellkassebész kétezer esetet oldott meg az elmúlt öt évben, ezek között nem egy életmentő beavatkozás volt, a páciens nem élte volna túl, ha más város kórházába kellett volna szállítani, hangzott el az értekezleten.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?