Öngyilkos lett több félrelépő személy a népszerű társkereső oldal feltörése után

Többen öngyilkosságot követtek el, miután nyilvánosságra került félrelépésük a házasságtörő párkapcsolatokra szakosodott weboldal, az Ashley Madison adatbáziásnak feltörése után.

Mint megírtuk, a hackerek mintegy 32 millió, házastársát megcsaló személy adatait tették közzé az interneten. A kanadai rendőrség közleménye szerint eddig legalább két emberről tudni, aki ezek után döntött úgy, hogy véget vet életének. Részleteket nem árultak el róluk.

A 444.hu beszámolója szerint a szivárogtatásnak volt egy áldozata az Egyesült Államokban is, egy texasi rendőr, Michael Gorhum, aki 25 éve szolgált, egy nappal a lista napvilágra kerülése után ölte meg magát.

A magát  Impact Teamnek nevező hackercsoport tagjai közben interjút adtak Vice-nak, amelyben elárulták, náluk vannak a társkeresőre regisztrálók fényképei, vagyis több tízezer fotó, néhány felhasználónak az oldalon keresztül küldött üzenetei, és az alkalmazottak belső levelezése is.

A vs.hu által idézett interjúban a hackerek ugyanakkor azt írták: a képek egyharmada intim testrészekről készített fotó, ezeket nem fogják publikálni, ahogy az alkalmazottak levelezését sem - kivéve esetleg néhány vezetőét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?