banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

A cápa szájából mentette ki barátját egy férfi

Hősként méltatták hétfőn a helyi híradások azt az ausztrál férfit, aki szombaton kimentette barátját a tengerből, miután a szörföst összeharapdálta egy cápa Ausztrália keleti partjainál.

A 38 éves kétgyermekes Dale Carron súlyos sérüléseket ejtett a tengeri ragadozó, ám barátja segítségére sietett és kimenekítette őt a vízből. A tengerparton egy széttépett pólóból készített nyomókötés segítségével próbálta meg elállítani a vérzést, amíg a mentők megérkeztek.

Carr életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a Sydneytől 320 kilométerre északra fekvő Port Macquarie kórházába vitték. 

A helyi vízi mentők az esetet a térségben július végén történt hasonló cápatámadáshoz hasonlították, amikor egy tengeri ragadozó által súlyosan megsebesített szörföst szintén barátja mentett meg, aki a szörfdeszka lábrögzítő köteleit használta érszorítóként, hogy csillapítsa a sebesülések okozta vérzést.

Ez volt idén a tizenkettedik cápatámadás Új-Dél-Wales szövetségi állam partjainál, soha ilyen sokat nem regisztráltak még egyetlen esztendőben.

Kimaradt?