banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Ha éhes a férfi: teltebb nőkre kattan

A Westminster Egyetem kutatói megállapították, hogy ha a férfi éhes, vagy legalábbis nincs jóllakva, csinosabbnak, vonzóbbnak találja a teltebb idomú nőket, mint a vékonyakat.

Az egyetem a kutatást 266 férfi bevonásával végezte, akiknek nőkről készült rajzokat mutattak. A női alakok különfélék voltak, akadt köztük teltebb is, karcsúbb is. A férfiaknak rangsorolniuk kellett őket, melyikmennyire tetszetős számukra. A kutatók figyelembe vették, hogy az egyes résztvevők mennyi idővel a vizsgálat előtt ettek utoljára, és arra jutottak, hogy azok, akik a vizsgálat alatt éhesebbek voltak, a teltebb idomú nőket részesítették előnyben.

A kutatás vezetője, dr. Viren Swami szerint az éhség azért befolyásolhatta, milyen nők tetszettek meg a férfiaknak, mert a dundibbak jóllakottabbnak tűnhettek számukra - azaz tudhatták, hol lehet élelmet találni. Az Edinburgh-i Egyetem kutatója, Gareth Leng professzor ezzel szemben az agy felépítését hozta fel magyarázatként. Az agyban ugyanis az éhségért és a libidóért felelős rész egyazon területre esik.

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kimaradt?