Tizenkilenc nyelven, köztük magyarul és románul beszél ez a szlovák férfi

Két hónap alatt 330 ezren látták a YouTube videómegosztón egy Kassáról származó fiatal szlovák férfi felvételét, amelyen egymás után 19 nyelven szólal meg szinte akcentus nélkül. "Nagyon szép nyelv, és nem is egyszerű", mondja a magyarról, ami a harmadik bemutatott nyelv a videón.

"Azért beszélek magyarul, mert magyar óvodába jártam", mondja a 15 perces videón a 32 éves Vladimir Skultety, aki egyébként kínai-angol-szlovák tolmács és fordító. "Szlovák vagyok, apám és anyám is szlovákok, de úgy döntöttek, jó lenne, ha magyar óvodában tanulnám meg a nyelvet, mert Kassán sok magyar él", meséli a felvételen.

A magyar mellett megszólal angolul, szlovákul, cseh nyelven, oroszul, németül, franciául, spanyolul, olaszul, szerbül lengyelül, portugálul, románul, hollandul, japánul, és beszéli a kantoni és a mandarin kínait, a tajvanit és a fárszit is. Ez utóbbiról, vagyis az Iránban beszélt perzsa nyelvről azt írja, hogy jó előtanulmány az arabhoz, amit szintén szeretne megtanulni.
Vladimir a honlapján nyelvtanulási tippeket is ad, szerinte az öt legfontosabb dolog, ami a sikerhez kell a motiváció, a tanulásra fordított idő, a gyakorlás, a következetesség és az ismétlés.

A Népszabadság Skype-on érte utol Vladimir Skultétyt, aki elmondta, hogy 12 évesen, már 5 nyelven tudott.

A szlovák és a óvodában megtanult magyar mellett, kisiskolásként egy évet az Egyesült Államokban, a nagyszüleinél töltött, ahol megtanult angolul, majd csehül, lengyelül és németül. Három további nyelvet az egyetemen sajátított el, az olaszt akkor, amikor Olaszországban tanult, a kínait pedig Tajvanon. Fársziul, japánul, franciául, szerbül, románul, portugálul és hollandul viszont odahaza, videók, könyvek és rádióműsorok segítségével tanult meg.

Kimaradt?