Máramaros megyében járt az , „Erdélyi Értékek” karavánja

Máramaros megyében állomásozott csütörtökön, november 15-én az RMDSZ által szervezett, „Erdélyi Értékek” nevet viselő karaván. Teltháznak örvendett a nagybányai Városi Színházban sorra kerülő esti előadás.nagybanya

Ludescher István alpolgármester a házigazda szerepében köszöntötte a közönséget. "Köszönöm mindenkinek, hogy meghívásunknak eleget tett, és együtt lehetünk az RMDSZ nagybányai kampányindító rendezvényén. Nagy most a tét: meg kell tartanunk azt a parlamenti jelenlétet, amely a rendszerváltás után immár huszonegy éve gyökeresen jó irányba változtatja az erdélyi magyar emberek életét, kisebbségi sorsát. Tovább kell menni, mert van még tenni való, s mert ügyeinket más senki nem vállalja fel. El kell érnünk, hogy nélkülünk ne születhessen döntés, hogy ne szűnjenek meg iskoláink, használhassunk anyanyelvünket és ne veszítsük el kulturális értékeinket.”

 Ezt követően a közönség Szabó Zoltánt, a Médiabefutó felfedezettjét, illetve Zsók Leventét, az Erdélyi Humorfesztivál nyertesét és a Showder Klub humoristáját hallhatta. Hatalmas közönségsikernek örvendett az Operettvarázs is, a Kolozsvári Magyar Opera művészeinek színvonalas előadása.   

 A szórakoztató műsort követően Ilyés Gyula, az önkormányzatokért felelős főtitkár helyettes átadta az országos RMDSZ üzenetét. „Amikor Románia abban a helyzetben van, hogy öt év után sem tudott igazi tagjává válni az Európai Uniónak, sőt, annak perifériájára került, gazdasági és politikai válság közepette egy pártelnök, államelnökjelölt és akadémikus arra buzdítja  a román szavazókat, hogy rekesszék ki azt az öt-hat százaléknyi magyarságot a parlamentből.”nagybanya2

 Zárásként Vida Noémi, a Nagybánya területi RMDSZ elnöke és parlamenti képviselőjelölt bemutatta a máramarosi jelölteket mondván, „a célba csak közösen juthatunk Önökkel, a szavazókkal. Önök nem a pálya szélén vannak, hanem itt mögöttünk, velünk! Engedjék meg, hogy bemutassam a csapatot, amellyel a startvonalhoz felsorakoztam. Vannak köztünk közgazdászok, mérnökök, orvosok, nők és férfiak, nagybányaiak és vidékiek. Bízzanak bennünk, mert tudom, bármelyikünk nyer mandátumot, méltón fogja képviselni a máramarosi magyarokat. Bízzanak a csapatban, bízzunk önmagunkban és a közösségeink erejében.”

Kimaradt?