Farkaslakai kis- és középvállalkozókkal találkozott Moldován József

Gazdasági-fejlesztési menetrend kidolgozását készíti elő Moldován József képviselőjelölt – ezt a szándékát nyomatékosította Farkaslakán és környékén is a kis- és középvállalkozókkal való találkozóján.

Két vállalkozást keresett fel Moldován József képviselőjelölt és Kovács Lehel polgármester november 15-én, csütörtökön Farkaslaka környékén. Elsőként a nyikómalomfalvi Laszlo-Constr földmunkálatokkal is foglalkozó építkezési vállalkozás vezetőjével, László Zsolttal folytattak megbeszélést, hogy tájékozódjanak a munkafeltételekről és a cég helyzetéről. A mintegy 70 alkalmazottat foglalkoztató vállalkozás kimagasló a térségben, a sok megbízásnak és a széles tevékenységi körnek köszönhetően hosszú ideje stabil munkahelyeket biztosít.

Az építőipari cég után a farkaslaki Grilltex Kft. telephelyére látogattak, ahol Miklós Imre cégvezető mutatta be a termelőegységet. A vállalkozás jelenleg 22 alkalmazottnak biztosít munkát faszén, faszénbrikett, pellett és fabrikett, valamint ágyásszegély gyártásával.moldovan

– Jómagam is végigjártam a ranglétrát, voltam egyszerű munkás, három műszakban dolgoztam, majd egyre fennebb haladtam, vezető beosztásba kerültem, ezért elég jól tudom, milyen helyzetben vannak a vállalkozások, és milyen szerepet töltenek be a közösség életében – fejtette ki a képviselőjelölt.

Mint mondta, az elmúlt két és fél évben a képviselői körzet minden egyes települését végigjárta, rengeteg információt halmozott fel a terület gazdasági helyzetével kapcsolatban.

– A célom az, hogy a helyi vezetőkkel, vállalkozókkal együtt gazdasági-fejlesztési menetrendet állítsunk össze, ezen kívül a Gazdasági Tanács tagjaként azt mondhatom, hogy elsődleges fontosságú a stabil pénzügyi, adózási jogi környezet kialakítása, amely lehetővé tenné a hosszú távú tervezést a vállalkozók számára. Ugyanakkor szükségesnek tartom, hogy a helyi termelőket, kisvállalkozókat is védő törvényes előírások szülessenek – jelentette ki Moldován József képviselőjelölt.

Kimaradt?