Első világháborús katonák tetemeire bukkantak Predealon

Négy koponyát és több csontmaradványt találtak fémkeresők egy predeali menedékház közelében. A maradványok valószínűleg első világháborús katonáké lehetnek.

A Brassó Megyei Rendőrkapitányság tegnapi közleménye szerint a Predealon szolgálatot teljesítő rendőröket vasárnap értesítették arról, hogy az üdülőhelyen álló Susai menedékház környékén több emberi csontmaradványt találtak. A rendőrök megállapították: a menedékháztól mintegy 100 méterre az erdőben négy személy fémet keresett, és ásás közben bukkant rá a maradványokra.

A rendőrök négy koponyát és több csontdarabot azonosítottak, mind erősen feloszlott állapotban, mintegy 50-100 centiméteres mélységbe eltemetve. A hatóság munkatársai az emberi maradványok mellett katonai felszerelések erősen felbomlott darabjaira (bakancsokra, csatokra, fémgombokra) is rábukkantak. illetve 1916 feliratú töltényhüvelyeket is találtak. 

A csontokat a rendőrök a Brassó Megyei Törvényszéki Orvosi Intézethez szállították, vizsgálatra. A rendőrök további ásatásokat is végeznek a környéken, az illetékes hatóságokkal karöltve.

Kapcsolódók

Kimaradt?