Tizenkét utcát újítanak fel Marosvásárhelyen

Tizenkét utca felújításába kezd a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal. Jövő héttől útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra számíthatnak a gépkocsivezetők.

Az Európai Uniós pályázat révén a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal egy 45 millió lejes projekt megvalósítását, a Jeddi út és nagykórház közötti útszakasz megépítése kezdi el. Ebből az összegből valamivel több, mint 26 millió vissza nem térítendő, illetve közel 19 millió saját hozzájárulás. Az erre szánt összeget az év végéig kell elhasználni, ezért a munkálatok határideje 2015. december 31. A projekt részét képezi 12 utca rehabilitációja is, amely során többek közt a Bernády- és a Petőfi-tér, a Klastrom- (Mihai Viteazul),  az Egyetem- (Gheorghe Marinescu), a Kazinczy- (Kogălniceanu), a Gecse Dániel- (Ștefan cel Mare), a Hosszú- (1918. December 1. sugárút), Tulipán-, Cutezanței utcákat újítják fel. Az Jeddi utat a nagykórházzal összekötő, 7.580 méter hosszú szakasz megépítése nem érint erdőt, nem kell zöldövezetet feláldozni érte.

Dorin Florea polgármester egy korábbi sajtótájékoztatón azt ígérte, hogy igyekeznek a munkálatokkal, hogy még a tanévkezdés előtt a forgalmasabb utcákkal elkészüljenek. Az előljáró ugyanakkor a lakosság megértését és türelmét kérte a felfordulás okozta kellemetlenségekért. 

Kimaradt?