Számítógépes támogatás civil szervezetek számára

Maros megyei civil szervezeteket támogat a Marosszéki Közösségi Alapítvány a Multiplan Electronics kft. jóvoltából, amely 30 számítógépet ajánlott fel, hogy ezáltal is segítse a különböző szervezetek tevékenységét. A számítógépek típusai: DELL OPTIPLEX 755, 760 SFF, 780 SF, LCD 17” képernyővel.

Azoknak a civil szervezeteknek a jelentkezését várja a Marosszéki Közösségi Alapítvány, amelyek Maros megyében vannak nyilvántartva és ebben a megyében folytatják a tevékenységeiket.A számítógépeket az alapítvány elektronikus platformján kitöltött jelentkezések alapján ajánlják fel. A szervezetek legtöbb 5 darab számítógépet igényelhetnek tevékenységeik lebonyolítására és fejlesztésére.

A pályázáshoz a civil szervezetnek előbb létre kell hoznia egy fiókot a https://palyazat.fcmures.org weboldalon, abban az esetben, ha eddig még nem jelentkezett az on-line rendszeren keresztül. A továbbiakban a bejelentkezést követően ki kell választani a megfelelő Pályázati felhívást és kitölteni az on-line kérdőívet a szervezet adataival. Abban az esetben, ha ezeket már  egy előző pályázati felhívás alkalmával közölték, csak azokat az adatokat kell feltölteni, amelyek időközben megváltoztak – olvasható a tájékoztatóban. A pályázathoz csatolni kell tovább a szervezet alapító okiratát, alapszabályzatát, adóigazolását, bírói végzését és egy tevékenységi jelentést a 2014-es évre.

A pályázónak pontosítania kell az igényelt számítógépek számát, valamint részleteznie, hogy mire szeretné azt használni. Ugyanakkor fel kell sorolni és be kell mutatni a pályázó által képviselt civil szervezet programjait, pontosítani a szervezet által használt felszerelések költségvetését és, amennyiben lehet, azok összértékét. Be kell mutatni a civil szervezet programjainak célcsoportjait és jelezni, ha a következő kategóriákból is vannak kedvezményezettjei: olyan gyerekek, akiknek nincs hozzáférésük számítógéphez/internethez, vidéken élő gyerekek, idős személyek, akik nem rendelkeznek számítógép kezelői ismeretekkel, fogyatékkal élő személyek.

A kérések pontozásának alapszempontjai a következők:

1.            A közvetlen kedvezményezettek száma, akik (akikért) használni fogják a számítógépeket,

2.            Folyamatban lévő programok/projektek száma,

3.            A szervezet évi költségvetése felszerelések beszerzésére,

4.            Kedvezményezettek: olyan gyerekek, akiknek nincs hozzáférésük számítógéphez/internethez, vagy vidéken élő gyerekek,

5.            Kedvezményezettek: idős személyek, akik nem rendelkeznek számítógép kezelői ismeretekkel,

6.            Kedvezményezettek: fogyatékkal élő személyek.

A jelentkezési határidő augusztus 31. Az eredményt szeptember 14-én hirdetik ki. A Marosszéki Közösségi Alapítvány igazgatótanácsa a pontszámok és a tevékenységek bemutatása alapján dönt.

Érdeklődni az info@fcmures.org címen, vagy a +40-747-865096-os telefonszámon lehet.

 

Kimaradt?