Idős nyugdíjas járt túl a termékbemutatós csalók eszén

Újabb csa­lók pró­bál­koz­tak idős em­be­re­ket át­vágni, egy pesti nyug­dí­jas azon­ban le­buk­tatta őket. Ki­hívta a rend­őr­sé­get, és fel­szá­mol­ták a ban­dát.

Termékbemutatón vásárolt a pesti Imre bácsi egy 350 ezer forintos csodalámpát, majd egy másik cég azt ígérte neki: dupla áron túladnak lámpáján. A férfi megörült a kedvező lehetőségnek, és a cég képviselőjének átadta az árut, és még 120 ezer forintot az ügyintézésre. A várva várt százezrek helyett azonban egy fillért sem kapott, így Imre bácsi feljelentést tett - írja a Blikk.

A nyomozók azt tanácsolták neki, várjon, jelentkezni fognak nála újra a csalók. Kapta is hamar a telefont: nem működik a lámpa, kéne még 50 ezer forint a szervizelésre. Az idős férfi belement a játékba, és amikor otthonához érkeztek a csalók az újabb adag pénzért, ő a rendőrséget hívta, akik végül a háza előtt kapták el a csalókat. Kiderült, hogy annak a termékbemutató cégnek voltak az alkalmazottai, akiknél Imre bácsi eredetileg vásárolta a lámpát, becstelenség miatt azonban kirúgták őket. A cég megszerzett adatbázisával azonban házalni kezdtek: idős embereket próbáltak meg becsapni.

Kimaradt?