Tízezer lejre büntethetnek, ha eláztatod a szomszédot

Hatalmas büntetést kaphatnak azok a lakók, akik többször is eláztatják a szomszédjukat, és nem hajnaldók tenni ellene semmit - áll abban a törvénytervezetben, amelyet közvitára bocsátott a fejlesztési minisztérium.

A lakószövetségek működését szabályozó tervezet azt is előírja, hogy azok a személyek, akik nem tudják időben törleszteni a közüzemi szolgáltatások költségeit, beperelhetők, és előfordulhat, hogy két hónapos elmaradás miatt elveszítik lakásukat - tájékoztat a Digi24 hírtelevízió. A tervezet itt böngészhető.

A törvénytervezetben az áll, hogy azok a lakástulajdonosok, akik nem végzik el a szükséges karbantartási munkálatokat, nem cserélik ki azokat az elemeket, amelyek a szomszédok kárát is előidézheti, 4 ezertől 10 ezer lejig terjedő büntetéssel sújthatók.

A június 29-én közzétett tervezet célja a minisztérium közlése szerint, hogy világosan körülírja többek között a lakástulajdonosok kötelezettségeit és a lakószövetségek hatáskörét.

A Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozó lakók és lakószövetségek képviselői felháborodásuknak adtak hangot a hatalmas büntetések, valamint amiatt, hogy már két hónap után perrel fenyegetőzhetnek, ha valaki nem törleszti a közüzemi szolgáltatások költségeit. 

Kapcsolódók

Kimaradt?