Bárki zongorához ülhet a Budapest repterén

Ferihegyen egy, az utasforgalmi területre kiállított hangszeren bárki játszhat, aki éppen arra jár. A külföldön már sikerrel elindított Play me elnevezésű kezdeményezés a Budapest Airport és a Rotary Club Budapest Center és a Művészetek Háza Gödöllő közreműködésében valósult meg.

Az akció célja pusztán a szórakoztatás - írja a budapestinfo.hu. A hangszernek köszönhetően egyszerűen kellemesebben tölthetik el az időt, akik a repülőjáratokra várakoznak. A kezdeményezés bemutatása után egy-két óvatos billentyű lenyomás után már vidáman csendülnek az ismerős dallamok a Budapest Airport 2B Terminálján.

A pianínó a következő hónapokban a nap 24 órájában rendelkezésre áll. Bárki, aki szeret zenélni, eljátszhat rajta egy-két darabot a saját repertoárjából a járat indulása előtt. Az ehhez hasonló sikeres kezdeményezés Európa-szerte már több városban, például Londonban, Párizsban, Athénban és Prágában is indult.

„A megvalósítás célja, hogy hozzájáruljunk a reptér egyediségéhez, hogy az utasok jobban érezzék magukat és hogy bárki, aki késztetést érez és tud zongorázni, az leülhessen és eljátszhassa kedvenc gyerekkori darabját vagy valamelyik slágert. Biztos vagyok benne, hogy a terminálon időnként felcsendülő dallamok vidám pillanatokat szereznek majd a repülőtéren naponta megforduló több ezer ember számára, hiszen a zene jobb kedvre derít és kellemesebbé tudja tenni a várakozók idejét és a reptér hangulatát is. Pontosan ez a Rotary célja, ami olyan emberek klubja, akik jobbítani szeretnének a világon.” – véli az egyik ötletgazda, Pál Kata, a Rotary Club Budapest Center alelnöke.

Kapcsolódók

Kimaradt?