Első nagytalálkozójukra készülnek Kolozsváron a magyarszakosok

A BBTE Magyar Irodalomtudományi Intézete és a Magyar és Általános Nyelvészeti Intézet először szervez nagytalálkozót. A „véndiák-találkozóra" augusztus 10-ig várják szeretettel a visszajelzést.

A Kolozsvárt végzett magyar nyelv és irodalom szakosok első nagytalálkozójára várják a „véndiákokat” augusztus 19-én, szerdán, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Marianum épületeként ismert Bölcsészettudományi Karán.

Az augusztus 19-én, 9.30-től kezdődő találkozó tervezett programjában szerepel többek közt a rövid szakmai előadás, intézményi helyzetkép, délben az évfolyamtalálkozók kapnak helyet a tantermekben, majd közösen énekelik el a „Gaudeamus igitur”-t a Marianum belső udvarán. Délután 6 órától a Házsongárdi temetőben emlékeznek meg elhunyt tanáraikra, évfolyamtársaikra.

A szervezés megkönnyítése érdekében a szervezők – Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Irodalomtudományi Intézete, Magyar és Általános Nyelvészeti Intézet – nevében Egyed Emese programfelelős augusztus 10-ig kéri a visszajelzést, a  magyarszakostalalkozo@yahoo.com címre.

Kimaradt?