Jönnek a hajlékony mobilok

A Samsung egy erős vágással szeretné megnyerni a tablet- és mobilpiac dominanciájáért folytatott harcot: hamarosan megkezdik a hajlékony kijelzős mobilok tömeggyártását. A Wall Street Journal információi szerint a cég műanyagot használ üveg helyett, ami sokkal tartósabbá, törhetetlenebbé, könnyebbé tenné a készülékeket.

hajlekonymobil

A Samsung Display már a fejlesztés utolsó szakaszában jár, a tervek szerint 2013. első felében jelennének meg a hajlékony kijelzős mobilok a piacon. Az még nem világos, hogy kiskereskedelmi forgalomban is kaphatók lesznek-e ilyen készülékek, és a Samsung azt sem árulja el, hogy mennyi pénzt fektetett bele a fejlesztésbe. {loadposition inter}

A Samsung Display tavaly mutatott be egy videót, melyen látható az új technológia. Akkor AMOLED technológiát használtak, most azonban OLED-re váltottak. Hajlékony OLED kijelzőket már évek óta fejlesztenek különböző cégek, például a japán Sony és a dél-koreai LG is bemutatott már prototípusokat. Ugyanakkor a gyártók még nem használták fel ezeket készülékekbe, mert nem tudták megoldani a tömegtermelést. A Samsung most erre készül, ők lehetnek az elsők a piacon ezzel a technológiával.

 

Kimaradt?