Buja szexuális kalandot ígér az idei nyár

Nem csak mese, hogy nyáron felpezsdül a szexuális élet: a verőfényes hónapok élénkítő hatását igazolta az egyik vezető óvszergyártó cég nemzetközi felmérése. A kutatás is arra jutott, a buja gondolatok nagyobb szerephez jutnak a nyári hónapokban.

A megkérdezettek 30 százaléka nézne új kalandok után, mindössze 5 százaléka tervez több időt tölteni a párjával. A kutatásban részt vevő fiatalok 26 százaléka eleve jobban kívánja nyáron a szexet, 13 százalék pedig új dolgokat is kipróbálna.

A fülledt éjszakákon túl a kémiának is köszönhetjük a meleg hónapok kellemes hatását. A napsugarak által termelődik a szervezetben a szerotonin, amely a jó hangulatért felel. 

A kutatás szerint 10-ből 1 ember semmi újat nem próbált ki a hálószobában az elmúlt 6 évben, úgyhogy itt az idő arra, hogy a régi vagy új párok felfrissítsék szexuális élményeiket. „A párok könnyen a megszokás rabjává válnak, ami a szexuális életüket illeti, és a bizsergés elmúlásáért legfőképpen a kényelem vagy a megszokás a felelős” – figyelmeztetett Alix Fox, a felmérést végző cég szexológusa.

Kimaradt?