Így találták meg a 330 kilogramm heroint Szatmár megyében

Közzétette szerdán a rendőrség, valamint a szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség azt a videófelvételt, amelyen dokumentálták, hogyan bukkantak kedden 330 kilogramm heroinra egy teherautó duplafalú üzemanyag-tartályába rejtve a Pete-Csengersima határátkelőnél.

Claudiu Cucu, a rendőrség szervezett bűnözés elleni részlegének vezetője elmondta: a csempészek a rejtekhelyeket ólomlemezekkel vonták be, hogy ne lehessen felfedezni az átvilágítás során, az 500 grammos kábítószercsomagokat pedig csípős paprikával és borssal kezelték, hogy a drogkereső kutyák se fogjanak szagot. Elmondása szerint a "Green Arrow" fedőnevű rendőrségi műveletet négyéves nyomozás előzte meg, amelynek során a török, ukrán és nyugat-európai kollégákkal is együttműködtek.

A heroinszállítmányt a csempészek Hollandiába akarták juttatni, ahol feketepiaci értéke eléri a nyolcmillió eurót, ha viszont sikerült volna 15 százalékos tisztaságú adagonként piacra dobni, ennek akár ötszörösét, 40 millió eurót is kifizettek volna érte a vásárlók.

 

 

PESTE 300 DE KG. DE HEROINĂ, DESCOPERITE ÎN DOUĂ AUTOTRENURI Poliția Română și DI.I.C.O.T. au capturat 333 de kilograme de heroină care erau transportate în mod disimulat cu două autotrenuri. Pentru destructurarea grupării infracționale organizate, care acționa pe relația Turcia – Ucraina – România - Europa de Vest, au fost efectuate cinci percheziții în Râmnicu-Vâlcea. Liderul grupării - un cetățean turc, precum și alte trei persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivăștirea completă - https://politiaromana.ro/ro/stiri/peste-300-de-kg-de-heroina-descoperite-in-doua-autotrenuri

Posted by Politia Romana - www.politiaromana.ro on 2015. július 29.

 

A hatóságok két román és két török állampolgárt vettek őrizetbe az ügyben, akik a korábban megszokottól eltérő útvonalat használtak: az Afganisztánban beszerzett drogot nem a balkáni országokon keresztül szállították, hanem a Fekete-tengeren először Ukrajnába juttatták, onnan került az Európai Unió területére. A szállítmányt állítólag a Suceava megyei Szeretvásárnál (Siret) léptették be Romániába.

A négy gyanúsítottak, HakanYigitit, George-Solomon Sămant, Liviu-Constantin Bîngăt és Huseyin Sincart szerdán a bukaresti bíróság döntése nyomán előzetes letartóztatásba helyezték.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?