Román személyivel próbálta meg átlépni a határt egy jordániai menekült

Az Arad megyei, kürtösi határátkelőnél a Bukarest–Budapest vonaton bukott le egy jordániai állampolgár, aki román személyi igazolvánnyal próbálta meg átlépni a határt.

A férfit kedden délután ellenőrizték a vonaton, a határrendészenek feltűnt, hogy a személyi igazolvány felmutatója és a képen látható férfi között különbségek vannak, ezét a határrendészetre kísérték. Ott a 25 éves jordán Mohamad M. azt vallotta, hogy egy ismeretlentől vásárolta a személyi igazolványt ötszáz euróért, mivel a schengeni övezetbe akart jutni, és nem voltak érvényes iratai. A határsértő ellen hamis személyazonosság használata és illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás, számolt be a Nagyváradi Határrendészi Felügyelőség.

Egy nappal később, szerda éjjel a kürtősi határrendészek egy őrjárat során négy, 25 és 39 év közötti korú  férfit találtak, akik gyalogosan próbáltak átmenni Magyarországra. A határrendészetre kísérték őket, ott kiderült, hogy hárman irakiak, egyikük pedig marokkói állampolgár, vallomásuk szerint Norvégiába akartak eljutni. Illegális határátlépési kísérlet miatt indult eljárás ellenük.

Kimaradt?