Szoptatás és munka, együtt is működhet!

Szopatás és munka, együtt is működhet! felkiáltással szervezi meg augusztus 1-7. Között a Szoptatás Világhetét Marosvásárhelyen a VÉDEM Egyesület. Ezen a héten a szervezők szoptatással kapcsolatos történeteket várnak az édesanyáktól írásban, amelyeket díjaznak is.

A marosvásárhelyi édesanyákat tömörítő egyesület tavaly is változatos programot szervezett a Szoptatás Világhetén, az idén sem lesz ez másként, hiszen a cél az anyatejes szoptatás népszerűsítése.

A sétára és beszélgetésre mindazokra számítanak, akik szoptatják gyerekeiket, vagy akik korábban szoptattak, illetve, akiknek még nincs gyerekük. A tervezett program szerint augusztus 3-án, hétfő este 6 órakor kezdődik a séta a szoptatásért a Színház téren, ahonnan a Doti játszóházba tartanak az anyukák és szimpatizánsok.

Este hét órakor egy beszélgetés kezdődik a hét témájáról: Szoptatás és munkába állás. Hogyan oldható ez meg, mire kell figyelni? Ezekre és az ide kapcsolódó kérdésekre a meghívottakkal dr. Lorenzovici Anna családorvossal, Gothárd Klára és Bota Anna dolgozó és szoptató édesanyákkal beszélgetnek a résztvevők. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy fehér blúzba, vagy pólóba öltözzenek az eseményre.

A programon való részvétel, valamint a játék a Doti Playhouseban ingyenes.

Kimaradt?