Az interneten is legyőzhetetlen a parlamentben szoptató képviselőnő

Vírusként terjed az interneten a 37 éves argentin parlamenti képviselőnő, Victoria Donda Perez néhány hete készült fotója, amelyen ő látható, amint a parlamentben gyermekét szoptatja.

Az egyébként ügyvédként, és emberi jogi aktivistaként is dolgozó politikust, és nem utolsósorban főállású anyát az Argentin Nemzeti Kongresszus ülésnapján fotózták le, miközben nyolc hónapos lányát, Trilcet szoptatta - írja a Hír24.

A fotó heves vitákat vált ki: sokan úgy gondolják, hogy Victoria Donda Perez megmutatja a világnak, hogy egy nő akkor is képes ellátni fontos feladatokat, ha éppen kismama, mások szerint csak egy a kiváltságosok közül, aki megengedhet magának olyasmit, amiről a legtöbben, legfeljebb álmodozhatnak.

Sokan a modern nő ideálját megtestesítő hőst látták meg Perezben. Egyrészt azért, mert bátorságot önthet azokba a nőkbe, akik szégyellnek nyilvános helyen szoptatni. Másrészt meg azért, mert szerintük azt bizonyítja, hogy egy főállású anya elbírhat még egy, ráadásul felelősségteljes állással. Szerintük, ha a társadalom nem kényszeríti rá őket, a nőknek nem feltétlenül kell választaniuk, az anyaság, és a karrier között.

Vannak azonban, akik úgy vélik, hogy a nőről készült fotó semmire sem bizonyíték, hiszen a politikusnő a kiváltságos kevesek egyike: „remélhetőleg egy napon, a magán, és közszférában dolgozó valamennyi nő megengedheti majd magának, hogy megszoptassa a gyermekét a munkahelyén. Ez azonban egyelőre kevesek kiváltsága” – idéz a brit Metro egy hozzászólást.

Kimaradt?