Hétvégén is olvadozhatunk: másodfokú hőségriadó több megyében

Újabb másodfokú hőségriadót bocsátott ki pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat: szombaton a nyugati megyék mellett néhány keleti megyében, vasárnap pedig a keleti és déli megyékben is narancssárga jelzésű hőségriadó lép érvénybe.

Pénteken a Bánságban, Körösvidék déli részén, Olténiában, Havasalföldön, Moldvában és Erdély néhány megyéjében a nappali maximális hőmérséklet 35-37 Celsius fok körül alakul, de helyenként akár 38 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála. Az úgynevezett hőérzet mutatója meghaladja a kritikus 80-as szintet.

Hegyvidéken, az északi és észak-nyugati régióban estére felhősödésre, villámlásoktól és erős széllökésektől kísért zivatarokra is számítani lehet.

Szombaton Bihar, Arad, Temes megyéken kívül Vaslui, Galaţi, Bákó és Vrancea megyékben másodfokú hőségriadó lép érvénybe. Néhány megyét leszámítva (például Hargita, Kovászna, Máramaros) az ország többi részén szintén nagy lesz a meleg.

Vasárnap leginkább az ország keleti és déli régióját sújtja a hőség, itt a maximális hőmérséklet a 38-39 Celsius fokot is elérheti.

Kapcsolódók

Kimaradt?